Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Στο πλευρό της Νέας Ζωής η Φεβρωνία Πατριανάκου!

Στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Ζωή για την προβολή και την εξωστρέφεια του χωριού, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θέλησε να ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με τους επικεφαλής του νομού Λακωνίας, δίνοντας προτεραιότητα στους βουλευτές.
Στόχος της προσέγγισης αυτής είναι η επίτευξη “συμμαχιών” με μοναδικό σημείο αναφοράς την ανάπτυξη του χωριού που μπορούν να εγγυηθούν οι προαναφερθέντες λόγω της θεσμικής τους θέσης. Στο κάλεσμα του Πολιτιστικού μας Συλλόγου πρώτη και πρόθυμα ανταποκρίθηκε η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας.




Αναλυτικά οι επιστολές που ανταλλάχθησαν μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ως εξής:

Αξιότιμη κυρία Πατριανάκου,
ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Βαμβακούς “Νέα Ζωή” μετρά δεκάδες χρόνια ιστορίας. Αποτέλεσε φορέα πολιτισμού, εξωραϊσμού, ποιότητας, λόγου και παραγωγής ιδεών. Το Διοικητικό Συμβούλιο, που εξελέγη από τις πρόσφατες εκλογές, απαρτίζεται από ανθρώπους διαφόρων συνιστωσών αλλά μίας συνισταμένης: Της ανάδειξης του τόπου, που άνοιξε την αγκαλιά του στο χθες και της σποράς όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα του επιτρέψουν να υποδεχτεί το αύριο.
Μάλιστα, μετά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού μας Συλλόγου, θέσαμε ως προτεραιότητα την εξωστρέφεια του χωριού μας. Θεωρούμε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει όλη η χώρα, η ύπαιθρος χρειάζεται τη συμβολή και την έγνοια όλων, για να μπορέσει να επιβιώσει. Μάλιστα, αισθανόμαστε ένα επιπλέον βάρος στις πλάτες μας, μιας και όπως γνωρίζετε, η Βαμβακού είναι ο τόπος καταγωγής του μεγάλου Έλληνα, Σταύρου Νιάρχου.
Από την αλλαγή της διοικητικής σκυτάλης στο Σύλλογό μας, συμφωνήσαμε να κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση, να μην περιοριστούμε στον πολιτιστικό ρόλο της “Νέας Ζωής” και να ασχοληθούμε με θέματα που ίσως να μην άπτονται της αρμοδιότητάς μας, με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη της Βαμβακούς και την εξυπηρέτηση των ανθρώπων του χωριού που ταλανίζονται και αυτοί από την κρίση.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να κρατήσουμε το χωριό μας ζωντανό, παρά τα πλήγματα που έχει δεχτεί η Περιφέρεια από την πρωτοφανή κρίση. Στις δράσεις μας για τον εξωραϊσμό και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής της Βαμβακούς ελπίζουμε ότι θα σταθείτε στο πλευρό μας συμπαραστάτης της προσπάθειας που ξεκινήσαμε. Η θεσμική σας θέση μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως θα είστε στο πλευρό μας. Η ελληνική και κυρίως η λακωνική ύπαιθρος σας έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ!

Μετά τιμής
Το ΔΣ του Συλλόγου Νέα Ζωή


Απάντηση κυρίας Φεβρωνίας Πατριανάκου

Αγαπητοί Κύριοι, Αγαπητές Κυρίες,
Σας εύχομαι από καρδιάς συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας αλλά και στη διεύρυνση των νέων δράσεων του Ιστορικού Συλλόγου της Βαμβακούς «Νέα Ζωή».
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι είμαι σταθερά δίπλα σας σε κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια σας για την ανάπτυξη, τον εξωραϊσμό και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής της Βαμβακούς, σε μια εποχή που η αλληλεγγύη αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωσή μας και είμαι στη διάθεσή σας για συνάντηση όποτε κρίνετε εσείς.
Με θερμούς χαιρετισμούς,
Φεβρωνία Πατριανάκου