Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μήνυμα για την Ημέρα Κατά του AIDS

1η Δεκεμβρίου 2012: Σχεδόν 53 χρόνια μετά τον πρώτο βεβαιωμένο θάνατο από AIDS στην Αφρική, η μάστιγα αυτή θεωρείται πιο επίκαιρη από ποτέ. Μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει λόγω του HIV περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ περίπου 40 επιπλέον εκατομμύρια νοσούν.




Στην Ελλάδα της κρίσης, όπως αναφέρουν τα στοιχεία, το πρώτο δεκάμηνο του έτους δηλώθηκαν συνολικά 1.049 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 883 αφορούν άνδρες και τα 166 γυναίκες. 

Τα αριθμητικά δεδομένα μιλούν από μόνα τους και αποδεικνύουν ότι ο ιός αποτελεί τη μέγιστη πρόκληση της γενιάς μας, αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι μέχρι πρότινος, οι συνολικές ανάγκες για την αποτελεσματική καταπολέμηση του AIDS ξεπερνούσαν ετησίως τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κόσμος αρνείται να αντιληφθεί την ύπαρξη και κατ' επέκταση της απειλή του AIDS. Οι ευπαθείς ομάδες – φορείς HIV, χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, νέοι, εργαζόμενοι στο χώρο της βιομηχανίας του σεξ, ομοφυλόφιλοι – απλώνουν το χέρι τους προς το μέρος μας. Εάν σιωπήσουμε, εάν κλείσουμε τα μάτια, είμαστε συνένοχοι. Η υπευθυνότητα δεν έχει φύλο, ηλικία, κοινωνική θέση, μόρφωση. Η υπευθυνότητα είναι υποχρέωση ΌΛΩΝ.

Ενημερώνομαι – Προφυλάσσομαι – Ζω – Δημιουργώ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑ ΖΩΗ